Wednesday, 27 April 2011

kepada mereka yang baik hati

maaf kali ini debungor tak post entry pasal (Arts,nature,architecture) :) cuma terdetik hati nak tulis pasal mereka yang pernah menolong debungor ketika dalam kesusahan(orang luar/strangers) ...so feel free to read or if you don't its okay just close the browser....


terima kasih pertama:

kepada: pakcik rahman ...maaf ya saya tersilap save nombor pakcik sebab kelam kabut sangat ...saya ucap terima kasih banyak-banyak kat pakcik sebab pak cik tolong saya 2 tahun yang lepas.(tak ingat haribulan).saya tak dapat nak contact sebab salah nombor...kalau pakcik baca terbaca blog ni sila tinggalkan komen ya...

kes:  debungor kena tinggal bas sri maju masa otw dari uitm perak nak balik rumah  masa tu kat  R&R bidur.time tu tgh line up nak masuk toilet tiba-tiba kene potong ngan 2 orang budak kecik .budak-budak tu terus masuk toilet nak tak nak terpaksalah tunggu sebab dah tak tahan kan:) lagipun dah pesan ngan conductor bas suruh tunggu.tiba-tiba bila debungor keluar toilet nampak bas dah gerak so debungor pon larilah kejar ...malangnya driver tu tak tengok pon side mirror dia pon terus je jalan...semua orang kat R&R pon tercengang tak tahu nak tolong debungor...nasib baik ada pakcik ni dia bawak treler, dia yang tumpangkan debungor sampai ke perhentian sungai buloh. pakcik tu nak pergi Klang so tak boleh nak hantar sampai puduraya.

Time tu debungor call abang & abang ipar suruh diaorang cari bas tu sebab barang-barang debungor semua ada kat dalam bas nasib baik simpan handphone dalam poket kalau tak tak taulah cam mana....dalam beg tu ada kamera sony cybershot,laptop,mp3,dompet ,baju,kasut,broadband,buku & assignment dan macam-macam lagi*biasalah perempuan* kalau ada yang curi dan jual boleh dapat ribu-ribu jugak lah...perasaan masa tu tuhan je lah yang tahu dengan takutnya naik treler dengan orang yang tak dikenali...takut hilang barang lagi.tak tahu nak cakaplah memang kelam kabut dibuatnya....nasib baik ada pakcik ni yang tolong debungor.kalau tak entah macam mana nasib time tu...

sampai je dekat R&R sungai buloh abang ipar jemput debungor pastu kitaorang terus pergi hentian puduraya.pada masa yang sama abang debungor pergi hentian carik bas tu...debungor sempat jugaklah ingat no plat masa kejar bas kat R&R then bagi no tu kat abang so abang carik lah dan jumpa jugak ...habis kena maki lah driver tu. End of story  kitaorang pergi buat report dekat JPJ dan barang-barang debungor dapat diselamatkan...Alhamdulillah ...

p/s:masih ramai yang baik hati dalam dunia  ni ...terima kasih banyak-banyak ya pakcik rahman sebab tolong saya:)
serik dah naik bas ni...maaf ya pengusaha bas sri maju

3 comments:

julia said...

sy la pakcik rahman tu...same² nak lain kali naik scoot je gerenti x kene tinggal hahahahahaha *gelak jahat

JungRara said...

woahhh~ orang mmg x pernah n x akn naik sri maju..huhu

faizfiraz said...

nasib baiklah ader orang yang masih ikhlas nak tolongkan...syukurrr

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
terima kasih ,sila datang lagi. Powered by Blogger.